Christiaan Pol 
Universitair Medisch Centrum Groningen,
Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, Expertisegroep Implantologie


Christiaan Pol studeerde in 2010 af als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na enige jaren volledig in de algemene praktijk, keerde hij in 2013 terug naar de universiteit voor een parttime promotietraject met als onderwerp de driedelige brug op twee implantaten en de rol van digitaal afdrukken bij de fabricage daarvan. Naast een patiënten-studie, publiceerde hij een review over de resultaten van bruggen op implantaten en werkt aan laboratoriumstudies binnen het onderwerp. Daarnaast werkt hij als tandarts in een verpleegtehuis en sinds 2017 als docent op de tandheelkunde-opleiding aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Digitale techniek bij driedelige bruggen op twee implantaten: resultaten van een patiëntenstudie
Inmiddels is bewezen dat de driedelige brug op twee implantaten net zo goed kan werken als op twee natuurlijke pijlers en dat mondscanners prima functioneren in de tandheelkundige workflow. Maar of een driedelige brug op implantaten te produceren is met alleen een scan van gecodeerde healing-abutments, is onderwerp van studie. Zestig patiënten werden behandeld en gevolgd in het eerste jaar na het plaatsen van de brug. De resultaten zijn veelbelovend – maar niet zonder een paar kanttekeningen.


►  volgende spreker​
Social Media
Nobel Biocare Nederland BV dental bauer Nederland BioComp Dental B.V. DentMerk Benelux B.V. Straumann B.V. Memodent B.V. Dentsply Sirona Euroteknika NL Easier Dental Care Anthogyr Implant Direct Benelux MegaGen Zimmer Biomet Pro-Cam Implants B.V. Dent-Med Materials B.V. Dyna Dental Engineering B.V. Thommen Medical B.V.