Edith Groenendijk 
Praktijk Implantologie Den Haag

Edith Groenendijk studeerde af in 1989 (Radboud Universiteit). Van 1998-2000 volgde zij de opleiding tot tandarts-implantoloog aan het ACTA. In 2001 opende zij haar Verwijspraktijk voor Implantologie & Restauratieve Tandheelkunde te Den Haag. In oktober 2016 ontving zij Europese erkenning in Implant Based Therapy van de  Europese Associatie voor Osseointegratie (EAO). In 2010 beschreef zij een behandelprotocol voor directe tandvervanging, dat was gebaseerd op wetenschappelijke literatuur en eigen klinische bevindingen. Inmiddels is het eerste wetenschappelijk artikel van haar promotie onderzoek  gepubliceerd en is het prospectieve onderzoek op dit gebied nog gaande.
 
Immediate Replacement: onvoorspelbaar of onvoorstelbaar?
Bij een dreigend verlies van elementen in de esthetische regio zijn er keuzes in het tijdsmoment na extractie wanneer implantaten geplaatst worden. Eén van de mogelijkheden is het meteen plaatsen van de implantaten, de resterende alveole op te vullen en ook dezelfde dag tijdelijke kronen te plaatsen. Herstel en behoud van peri-implantaire weefsels en het esthetisch resultaat zijn twee van de belangrijkste factoren die bepalen of de behandeling succesvol is afgerond. Het behandelprotocol en resultaten zullen worden gepresenteerd van een multicenter studie naar “Immediate Replacement”.


►  volgende spreker​​
Social Media
Zimmer Biomet Euroteknika NL Nobel Biocare Nederland BV MegaGen Implant Direct Benelux BioComp Dental B.V. dental bauer Nederland Dyna Dental Engineering B.V. Easier Dental Care DentMerk Benelux B.V. Anthogyr Thommen Medical B.V. Straumann B.V. Pro-Cam Implants B.V. Dent-Med Materials B.V. Memodent B.V. Dentsply Sirona