Hugo de Bruyn  (B)
Tandheelkunde Radboudumc, Nijmegen en
Afdeling Parodontologie en orale implantologie, Universiteit Gent

  
Hugo de Bruyn is afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven in België en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft een post-doc gedaan en tevens een master in de Parodontologie behaald aan de Universiteit van Lund, Zweden. Hugo De Bruyn is hoogleraar Parodontologie en verbonden aan UGent, België en Radboudumc, Nederland. In Nijmegen is hij afdelingshoofd van de tandheelkunde. In Gent coördineert hij de postgraduate opleiding Orale Implantologie.
 
 
Design in Progress
The future begins now: de volgende 35 jaar

De toekomst voor de orale implantologie oogt rooskleurig maar dreigt twee snelheden te volgen in functie van de financiële draagkracht van de patient. De digitalisering zal ons verder helpen in pre-operatieve planning en follow-up. Dit zal morbiditeit verlagen en minimaal invasieve chirurgie tot standaard verheffen. Individuele, op maat gemaakte implantaatmaterialen worden door printtechnieken eenvoudiger te maken. Het peri-implantitis probleem keert als een boemerang terug naar de clinicus en zal leiden tot preciesere toepassingen, betere patientenselectie en stringentere opvolging. Zorgverzekeraars, overheden en patientenorganisaties zullen zich met de prijssetting bemoeien want betaalbaarheid dreigt de bottelneck te worden.
 
 
►  volgende spreker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social Media
Thommen Medical B.V. Euroteknika NL DentMerk Benelux B.V. Nobel Biocare Nederland BV Easier Dental Care Dent-Med Materials B.V. Dentsply Sirona Dyna Dental Engineering B.V. MegaGen Anthogyr Implant Direct Benelux Zimmer Biomet dental bauer Nederland Memodent B.V. BioComp Dental B.V. Straumann B.V. Pro-Cam Implants B.V.