Walter van Breda  (B)
Instituut voor Osseointegratie,
Katholieke Universiteit Leuven and private practice, Antwerpen

 
Walter Van Breda studeerde af als tandarts aan de Katholieke Universiteit Leuven in 1984. In 1989 werd hij specialist prothetische tandheelkunde aan dezelfde universiteit. Van 1990 tot 1995 was hij instructor op de afdeling Prothetische Tandheelkunde aan de K.U.Leuven. Vandaag is hij docent van het “Instituut voor Osseointegratie” aan dezelfde universiteit. Momenteel werkt hij in een multidisciplinaire praktijk te Antwerpen.
 
 
Design in Progress
bio-LOGISCHE implantologie

Sinds 1965 worden patiënten behandeld met implantaten. Tijdens deze periode werden verschillende wijzigingen aangebracht aan het implantaat. Van externe naar interne connectie, van machined naar textured titanium waren een fantastisch antwoord op de vraag naar meer esthetiek en snellere integratie. Biologische en mechanische gevolgen van deze veranderingen hebben geleid tot meer inzicht in de gebruiksaanwijzing van verschillende implantaatvormen. Kennis van deze materie door alle betrokken partijen zijn noodzakelijk om zowel het bot als het implantaat de beste kansen te geven. Het juist gebruiken van originele componenten is de sleutel om meer patiënten beter te behandelen.

 
►  volgende spreker
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Social Media
Pro-Cam Implants B.V. Anthogyr DentMerk Benelux B.V. dental bauer Nederland Dyna Dental Engineering B.V. Straumann B.V. Dentsply Sirona Nobel Biocare Nederland BV Euroteknika NL Memodent B.V. Implant Direct Benelux BioComp Dental B.V. MegaGen Zimmer Biomet Dent-Med Materials B.V. Thommen Medical B.V. Easier Dental Care